In-Person + Virtual: Artie, Denise, Stacy, and John in Nashville 2024

Closed

Sing! Dance! Play! With Artie, Denise, Stacy and JJ

  • Location: St. Paul Christian Academy, 5030 Hillsboro Pike, Nashville, TN 37215
  • Dates: July 15th – 17th, 2024
  • Times: (finalized schedule will be available closer to July 2024)
    • July 15th: 12:30pm – 6:15pm (lunch not included)
    • July 16th: 8:00am – 5:00pm (lunch is provided)
    • July 17th: 8:00am – 4:30pm (lunch is provided)

Join Artie Almeida, Denise Gagne, Stacy Werner, and John Jacobson for another phenomenal symposium filled with fantastic ideas for your elementary music classroom.

  • 16 hours of PD instruction
  • Access to the recorded symposium until August 1st, 2025 (videos & digital handouts included)
  • Printed handout booklet
  • Certificate of participation for professional development purposes
  • One (1) University Credit is offered by AdamsU for an additional cost (the AdamsU course registration link is available after purchasing your Musicplay Live ticket)
  • ILMEA is offering state-approved CPDU hours to Illinois teachers
  • Chat transcripts from every session
  • An eclectic mix of topics
  • A 25% discount code to the Musicplay store (this code will be provided upon registration)

Do I need to know anything about Musicplay or MusicplayOnline?

No! This symposium is sponsored by Musicplay but it’s an independent event. There are three internationally known clinicians all presenting clinics in the topics of their choice. Very diverse topics and lots of different teaching approaches! You don’t need any prior experience with online settings to come and enjoy the live event. The group will be teachers from around the country and four clinicians who have planned a wealth of lessons to share. Come and sing and dance and play LIVE with us!

The majority of the song notation and song activities are all included in the handout so that you can use them in your classroom without needing a MusicplayOnline subscription!

Expand

Schedule

Jul 15th, 2024

DetailsSession Description

Day 1 Opening

11:00 am - 11:15 am
15 minutes

Artie Session 1

11:15 am - 12:15 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

12:15 pm - 12:30 pm
15 minutes

Denise Session 1

12:30 pm - 1:30 pm
60 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

1:30 pm - 1:45 pm
15 minutes

John Session 1

1:45 pm - 2:45 pm
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

2:45 pm - 3:00 pm
15 minutes

Guest Session 1

3:00 pm - 4:00 pm
60 minutes

Day 1 Closing

4:00 pm - 4:15 pm
15 minutes

DetailsSession Description

Day 1 Opening

12:00 pm - 12:15 pm
15 minutes

Artie Session 1

12:15 pm - 1:15 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

1:15 pm - 1:30 pm
15 minutes

Denise Session 1

1:30 pm - 2:30 pm
60 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

2:30 pm - 2:45 pm
15 minutes

John Session 1

2:45 pm - 3:45 pm
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

3:45 pm - 4:00 pm
15 minutes

Guest Session 1

4:00 pm - 5:00 pm
60 minutes

Day 1 Closing

5:00 pm - 5:15 pm
15 minutes

DetailsSession Description

Day 1 Opening

1:00 pm - 1:15 pm
15 minutes

Artie Session 1

1:15 pm - 2:15 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

2:15 pm - 2:30 pm
15 minutes

Denise Session 1

2:30 pm - 3:30 pm
60 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

3:30 pm - 3:45 pm
15 minutes

John Session 1

3:45 pm - 4:45 pm
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

4:45 pm - 5:00 pm
15 minutes

Guest Session 1

5:00 pm - 6:00 pm
60 minutes

Day 1 Closing

6:00 pm - 6:15 pm
15 minutes

DetailsSession Description

Day 1 Opening

2:00 pm - 2:15 pm
15 minutes

Artie Session 1

2:15 pm - 3:15 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

3:15 pm - 3:30 pm
15 minutes

Denise Session 1

3:30 pm - 4:30 pm
60 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

4:30 pm - 4:45 pm
15 minutes

John Session 1

4:45 pm - 5:45 pm
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

5:45 pm - 6:00 pm
15 minutes

Guest Session 1

6:00 pm - 7:00 pm
60 minutes

Day 1 Closing

7:00 pm - 7:15 pm
15 minutes

Jul 16th, 2024

DetailsSession Description

Day 2 Opening

6:45 am - 7:00 am
15 minutes

John Session 2

7:00 am - 8:00 am
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

8:00 am - 8:15 am
15 minutes

Denise Session 2

8:15 am - 9:15 am
60 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

9:15 am - 9:30 am
15 minutes

Artie Session 2

9:30 am - 10:30 am
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

10:30 am - 10:45 am
15 minutes

Lunch

10:45 am - 11:15 am
30 minutes

Denise Session 3

11:15 am - 11:45 am
30 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

11:45 am - 12:00 pm
15 minutes

Artie Session 3

12:00 pm - 1:00 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

1:00 pm - 1:15 pm
15 minutes

John Session 3

1:15 pm - 2:15 pm
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

2:15 pm - 2:30 pm
15 minutes

Day 2 Closing

2:30 pm - 3:00 pm
30 minutes

DetailsSession Description

Day 2 Opening

7:45 am - 8:00 am
15 minutes

John Session 2

8:00 am - 9:00 am
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

9:00 am - 9:15 am
15 minutes

Denise Session 2

9:15 am - 10:15 am
60 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

10:15 am - 10:30 am
15 minutes

Artie Session 2

10:30 am - 11:30 am
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

11:30 am - 11:45 am
15 minutes

Lunch

11:45 am - 12:15 pm
30 minutes

Denise Session 3

12:15 pm - 12:45 pm
30 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

12:45 pm - 1:00 pm
15 minutes

Artie Session 3

1:00 pm - 2:00 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

2:00 pm - 2:15 pm
15 minutes

John Session 3

2:15 pm - 3:15 pm
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

3:15 pm - 3:30 pm
15 minutes

Day 2 Closing

3:30 pm - 4:00 pm
30 minutes

DetailsSession Description

Day 2 Opening

8:45 am - 9:00 am
15 minutes

John Session 2

9:00 am - 10:00 am
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

10:00 am - 10:15 am
15 minutes

Denise Session 2

10:15 am - 11:15 am
60 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

11:15 am - 11:30 am
15 minutes

Artie Session 2

11:30 am - 12:30 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

12:30 pm - 12:45 pm
15 minutes

Lunch

12:45 pm - 1:15 pm
30 minutes

Denise Session 3

1:15 pm - 1:45 pm
30 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

1:45 pm - 2:00 pm
15 minutes

Artie Session 3

2:00 pm - 3:00 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

3:00 pm - 3:15 pm
15 minutes

John Session 3

3:15 pm - 4:15 pm
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

4:15 pm - 4:30 pm
15 minutes

Day 2 Closing

4:30 pm - 5:00 pm
30 minutes

DetailsSession Description

Day 2 Opening

9:45 am - 10:00 am
15 minutes

John Session 2

10:00 am - 11:00 am
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

11:00 am - 11:15 am
15 minutes

Denise Session 2

11:15 am - 12:15 pm
60 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

12:15 pm - 12:30 pm
15 minutes

Artie Session 2

12:30 pm - 1:30 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

1:30 pm - 1:45 pm
15 minutes

Lunch

1:45 pm - 2:15 pm
30 minutes

Denise Session 3

2:15 pm - 2:45 pm
30 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

2:45 pm - 3:00 pm
15 minutes

Artie Session 3

3:00 pm - 4:00 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

4:00 pm - 4:15 pm
15 minutes

John Session 3

4:15 pm - 5:15 pm
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

5:15 pm - 5:30 pm
15 minutes

Day 2 Closing

5:30 pm - 6:00 pm
30 minutes

Jul 17th, 2024

DetailsSession Description

Day 3 Opening

6:45 am - 7:00 am
15 minutes

Denise Session 4

7:00 am - 8:00 am
60 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

8:00 am - 8:15 am
15 minutes

John Session 4

8:15 am - 9:15 am
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

9:15 am - 9:30 am
15 minutes

Artie Session 4

9:30 am - 10:30 am
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

10:30 am - 10:45 am
15 minutes

Lunch

10:45 am - 11:15 am
30 minutes

Denise Session 5

11:15 am - 11:45 am
30 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

11:45 am - 12:00 pm
15 minutes

Artie Session 5

12:00 pm - 1:00 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

1:00 pm - 1:15 pm
15 minutes

Day 3 Closing

1:15 pm - 2:15 pm
60 minutes

DetailsSession Description

Day 3 Opening

7:45 am - 8:00 am
15 minutes

Denise Session 4

8:00 am - 9:00 am
60 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

9:00 am - 9:15 am
15 minutes

John Session 4

9:15 am - 10:15 am
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

10:15 am - 10:30 am
15 minutes

Artie Session 4

10:30 am - 11:30 am
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

11:30 am - 11:45 am
15 minutes

Lunch

11:45 am - 12:15 pm
30 minutes

Denise Session 5

12:15 pm - 12:45 pm
30 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

12:45 pm - 1:00 pm
15 minutes

Artie Session 5

1:00 pm - 2:00 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

2:00 pm - 2:15 pm
15 minutes

Day 3 Closing

2:15 pm - 3:15 pm
60 minutes

DetailsSession Description

Day 3 Opening

8:45 am - 9:00 am
15 minutes

Denise Session 4

9:00 am - 10:00 am
60 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

10:00 am - 10:15 am
15 minutes

John Session 4

10:15 am - 11:15 am
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

11:15 am - 11:30 am
15 minutes

Artie Session 4

11:30 am - 12:30 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

12:30 pm - 12:45 pm
15 minutes

Lunch

12:45 pm - 1:15 pm
30 minutes

Denise Session 5

1:15 pm - 1:45 pm
30 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

1:45 pm - 2:00 pm
15 minutes

Artie Session 5

2:00 pm - 3:00 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

3:00 pm - 3:15 pm
15 minutes

Day 3 Closing

3:15 pm - 4:15 pm
60 minutes

DetailsSession Description

Day 3 Opening

9:45 am - 10:00 am
15 minutes

Denise Session 4

10:00 am - 11:00 am
60 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

11:00 am - 11:15 am
15 minutes

John Session 4

11:15 am - 12:15 pm
60 minutes

Presenter

John Jacobson

Q&A / Break / Set-up

12:15 pm - 12:30 pm
15 minutes

Artie Session 4

12:30 pm - 1:30 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

1:30 pm - 1:45 pm
15 minutes

Lunch

1:45 pm - 2:15 pm
30 minutes

Denise Session 5

2:15 pm - 2:45 pm
30 minutes

Presenter

Denise Gagne

Q&A / Break / Set-up

2:45 pm - 3:00 pm
15 minutes

Artie Session 5

3:00 pm - 4:00 pm
60 minutes

Presenter

Artie Almeida

Q&A / Break / Set-up

4:00 pm - 4:15 pm
15 minutes

Day 3 Closing

4:15 pm - 5:15 pm
60 minutes

Location Information

St. Paul Christian Academy

5030 Hillsboro Pike

Nashville, Tennessee, 37215

Hampton Inn & Suites Nashville-Green Hills

2324 Crestmoor Rd

Nashville, Tennessee, 37215

Cancellation Policy

The workshop fee is non-refundable.